Brotorget i Bollnäs invigs

I helgen invigdes det nya Brotorget i Bollnäs! 2012 vann Karavan med förslaget ”Hjärta Bollnäs” arkitekttävlingen om gestaltning av Brotorget med omgivande gator i centrala Bollnäs. Torget ska fungera som ett nytt vardagsrum för hela Bollnäs, med inspiration av bygdens färgstarka traditioner och hemmets lugna vrå. Torget ramas in av björkar och den specialritade linspända belysningen skapar ett rum över lek och sittplatser. Armaturer och sittmöbler är formgivna av Thomas Bernstrand. Scenen är ritad av Marge Arkitekter och utgör ett karaktärsfullt landmärke på torget med fasad av träspån och form som anknyter till Hälsinglands böljande berg.

Mer om Brotorgets invigning:
http://arkitekten.se/nyheter/bollnas-har-fatt-sitt-hjarta-tillbaka/
http://www.helahalsingland.se/gavleborg/bollnas/nio-ars-vantan-ar-over-nu-har-bollnas-ett-torg-igen
http://www.helahalsingland.se/gavleborg/bollnas/det-har-visste-du-inte-om-nya-brotorget-hang-med-pa-en-tur

bollnas-invigning-oversikt-1

Ulleråker markanvisningstävling

Karavan är med i ett av tre team som är inbjudna att delta i markanvisningstävlingen för centrala Ulleråker. Tillsammans med Midroc, Riksbyggen, EGA och Archus arbetar vi nu med det Norra kvarteret.

Kommunens vision för Ulleråker:
”Ulleråker är en stadsdel för hela livet. En plats med både stadens liv och naturens lugn. Mellan två universitet möts människor för att skapa morgondagens idéer. Här är ett hållbart liv enkelt, cykeln och kollektivtrafiken är förstahandsvalet. Ulleråker är en modern stadsdel på historisk mark.”

Ulleråker

SKÖN SOMMAR OCH VI SES I HÖST

Kontoret håller sommarstängt vecka 28-31. Från 1 september i höst finns vi även i Stockholm på Riddargatan 30.

Karavan önskar dig en riktigt skön sommar!

Julhälsning

Brotorget tar form

Nu börjar Brotorget i Bollnäs bli färdigställt. Med inspiration från bygdens traditioner, hantverk, mönster och färger börjar stadens nya samlingsplats ta form.
Markbeläggningens stiliserade hjärtan är inspirerade av traditionellt Hälsingebroderi, scenens form knyter an till Hälsinglands böljande berg och är klädd med rödtjärade träspån från Kilafors.

Invigning är planerad hösten 2016.

Ansvarig arkitekt för scen och toalettbyggnad är Marge arkitekter
Armaturer och möbler är formgivna av Thomas Bernstrand

bild montage 1IMG_2940_hopklippt

 

 

Invigning av Solvallsparkens första etapp

Nu har första etappen av Solvallsparken invigts! Parken är en stadsdelspark med fokus på aktivitet i nya stadsdelen Rosendal i Uppsala. Första etappen erbjuder en stor variation av lek för mindre och större barn, generösa picnicbord och skugga av gula solparasoll.

Andra etappen slutförs under hösten och innehåller bland annat småbarnslek, tennisvägg, pingis, beachvolleyboll och gym.

IMG_1354

Karavan söker handläggande landskapsarkitekter

Vi söker en handläggande landskapsarkitekt till vårt kontor i Uppsala och två till vårt nya kontor i Stockholm. Du ska vara vass på gestaltning, gilla att samarbeta och ha lång erfarenhet av projektering i AutoCAD, gärna i 3D.

Skicka din ansökan, cv och portfolio senast 15 augusti 2016 till karin@karavanlandskap.se

Kontakta Kristina Ehrstedt om du har frågor på telefon 072-222 71 92

Tornparken – Första bostadsprojektet i nya Ulleråker

Just nu arbetar Karavan tillsammans med Småa och Utopia arkitekter med Kv Tornparken  i  Ulleråker. Projektet är den första direktanvisningen i Ulleråker – en stadsdel som beräknas växa med 6000-8000 bostäder de kommande åren och som räknas som ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. Området har en stark hållbarhetsprofil med bland fokus på cykel- och gångtrafikanter samt klimatneutrala material. Bostäderna och kringliggande mark utformas med en stark arkitektonisk identitet som sätter nivån för kommande bostadsprojekt i området. Läs vidare, se länk: www.smaa.se

160415 Ulleråker_Utopia_Småa_DP bilder_flyg 1