Karavan förstärks med tre nya medarbetare

Vi välkomnar Tim Andreaheim, Ingela Martinsson och Maria Wallstedt till Karavan. Ingela och Tim kommer sitta på Stockholmskontoret och Maria på Uppsalakontoret.

Tim, Ingela, Maria

Lekhus till förskola

Nu byggs lekhusen till Vaksala prästgårds förskolegård på Kåbo snickeri. Husen är specialritade av Karavan, för att samspela med den historiska prästgårdsmiljön.

Lekhus Vaksala prästgård

Karavan i Landskap Nu!

Karavan har med ett projekt i den nya boken Landskap Nu!, en bok om samtida svensk landskapsarkitektur. Där kan du läsa om vårt vinnande förslag för Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden i Gävle. Boken sammanfattar över 50 aktuella projekt med foton, skisser och beskrivande texter. Läs mer om boken och köp den på förlagets sida eller här i butik.

Landskap_NU_karavan

Praktikant och exjobbare på kontoret

Hanna Sohl är ny praktikant på Karavan och Maria Wallstedt sitter nu hos oss och arbetar med sitt exjobb. Maria har tidigare gjort praktik på kontoret.

God Jul från Karavan!

Karavan önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

julhalsning-2016_web

Karavan landskapsarkitekter vinner markanvisning i Ulleråker med förslaget Kollaborativet!

Ulleråker är Uppsala kommuns största stads­byggnadsutmaning. Stadens målsättningen är att skapa en tät, levande och hållbar stad med stark förankring i områdets unika värden. Karavan deltog tillsammans med Erik Giudice Architects och Archus Arkitekter i den första markanvisningstävlingen för nya Ulleråker, i ett av tre planerade kvarter. Förslaget Kollaborativet bygger på idén om delande, ett Kollaborativt boende som främjar en hållbar livsstil. Kvarteret vänder ut och in på föreställningen om vad en bostadsgård ska vara, den vanligen halvprivata bostadsgården utformas för att fungera som publik pocketpark där allmänheten bjuds in att vara med. I det nya Ulleråker öppnar man upp och bjuder in! Taken utnyttjas maximalt för samvaro och kvarteret har flera takterrasser för odling och samvaro på olika nivåer. Byggherrar är Midroc och Riksbyggen.

ulleraker-markkanv-archus_gard_002_mlu_04b